13. september 2022 – Sådan tager du magten fra vægten

V æ g t tab

Det giver dig selv.

Det handler om en vægt, når du skal tabe dig. Og langt hen af vejen, så er det også den bedste, og mest direkte målestok på, hvad der foregår på din krop.

Fordi hvis du vejer 10, 20 eller 30kg for meget, jamen klart – så skal, og bør din vægt falde, fordi i et kcal underskud, der ryger der fedt fra din krop, og det har du meget af, så ja – igen – den skal falde.

MEN – alligevel kan man godt komme ud i, at man tillægger den alt for meget magt.

Fordi selv om den er en afgørende faktor for, hvad der sker.

Så skal vi ikke ignorerer alle mulige andre ting, som der foregår på din krop.

Og det er især fra uge til uge, at vi skal have fokus på dem.

5 måder at måle din fremgang på, som ikke er din vægt

Vi har altid flere forskellige måder, at holde øje med fremgang hos vores klienter, fx;

  1. Billeder – det bruger vi gerne månedligt, eller efter behov. Billeder lyver simpelthen bare ikke – det er den “nøgne” sandhed, og vi kender ikke nogen, som ikke har fortrudt det, hvis de ikke har fået taget billeder fra opstarten.
  2. CM-mål – den næste målestol er cm-mål, også meget brugbart månedligt, eller når vægten brokker sig, så kan man supplerede med et talje mål – dog skal vi være meget obs. på hvordan de her cm-mål udføres, fordi hvis de ikke laves samme steder på kroppen hver gang, så er de ikke meget værd – fx hvor på maven målte du? Hvor højt på låret var det du målte? Det er afgørende at få med!
  3. Trænings fremgang – hvis du bliver stærkere og bedre i din træning, løber hurtigere, eller kan gøre det uden pause nu eller hvad end det nu er, så er det et tegn på, at der foregår noget positivt på din krop også, fordi den reagerer selvfølgelig på, at du kan mere nu!
  4. Følelsen i tøjet – vi plejer altid at anbefale klienter, at de skriver ned, hvordan et pr bestemt pr bukser og en trøje sidder på dem, beskriv det på en note, og noter hvilket hul du bruger i dit bælte. – fordi det er vitterligt den første måde, vi ofte kommer til at mærke positive forandringer!!! 🙂
  5. Overskud i hverdagen – sidst men ikke mindst, så skal vi forholde os til, hvordan du har det. Hvis du har mere energi, hvis du har mere overskud, hvis du sover bedre, hvis du har mere livsglæde, jamen så er vi på godt vej! – og det kan også være hverdags ting, som fx at du nu kan vaske hele gulvet uden pause, eller kan rydde hele køkkenhaven uden problem nu, jamen igen – så er det fordi der sker noget med din krop.

Sammenholdt med vægten

Alle disse fremgangsmetoder, dem skal vi bruge efter behov.

Fordi du vil opleve uger, hvor din vægt den ter sig på en måde, hvor vi bare ikke kan forklare det – og det skal den have lov til

Det er vigtigt at forstå, at din fedtmasse, den går altså ikke op og ned, det er kun din vægt der gør det – og ofte er det pga væske, som kan skyldes alverdens ting, men især omskiftelige valg af fødevarer, tidspunkter man spiser på, hormoner og lign spiller store roller her.

Men hvis du gør, hvad du plejer med din mad, og din motion, så taber du altså fortsat fedt

Det stopper simpelthen ikke bare med at virke

Så hvis du nu kan se og mærke fremgang på 3 eller 4 af ovenstående 5, men ikke kan se det på vægten, så er det her, at vi lige bruger vores sunde fornuft, og tænker på, om vægten, som vi ved går op og ned hen over en uge, den skal have lov at trumfe fremgang på 4 andre parametre?

Du kender svaret til det

Og vi ved, det er hammer svært, at fralægge den vægt den magt

Men det er lige præcis det, vi arbejder med, med vores klienter i mine vægttabs forløb.

Og vi kan også hjælpe dig med det!

Skriv dig op på hjemmesiden HER

-Og book en uforpligtende snak, så finder vi ud af, hvordan vi kan løse dine udfordinger!