28. september 2022 – 3 step guide til at holde fremgangen i live

Du har garanteret prøvet det før. Det der med at være gået igang med et vægttab, og opleve at ja, det går sku egentlig meget godt fra starten.

Du har en god plan for, hvad du vil gøre – du er motiveret til at se nogle forandringer, og ganske rigtig, så ser du også nogle resultater fra starten.

Det antager vi, at du kan nikke genkendende til

Det vi gerne vil komme med lidt tips til dig omkring idag, det er, hvad der sker der herfra

Nemlig hvordan vi sørger for, at det bliver ved med at gå, som vi rigtig gerne vl have, at det går – nemlig i den rigtige retning.

 

#1 – Forvent du vil blive udfordret på din kontrol.

Først og fremmest så vil vi sige, at ja – det kan godt være, at det føltes godt her fra starten af, at du er i kontrol med, hvad der foregår, og det afspejler sig også i de resultater, som du ser.

Men en faldgruppe for rigtig mange, det er, at vægttabet kan få lov at fortsætte lige så uforstyrret, som det har gjort de første uger, eller den første måned.

Så du nød til at være afklaret med, at på et eller andet tidspunkt, som kommer der et eller andet socialt, eller andet pludseligt ind fra højre, som forstyrer det, som ellers fungerer så godt for dig.

Og her er det vigtigt, at du husker på, at nu har du set, at det her, det fungerer ret godt, når det går godt, dvs. hvis du rykker dig i fint tempo, så rykker du dig altså også fortsat, selv hvis du er udfordret på dine rutiner 1 måltid eller 2, eller sågar en dag eller 2.

Så forbedret dig selv på det – og forsøg at tænke ind, at det er ikke “enten/eller” aka perfekt, eller slet ikke.

 

#2 – Hvis det går hurtigt nu, så kan det også gå langsommere bagefter

Hvis du har fået en rigtig hurtig start på dit vægttab, og måske taber dig 1kg eller mere i ugen, så husk først og fremmest, at det er de færreste, som kan blive ved i det tempo, så lad det være bonus så længe det sker, og lad vær med at forvente, at det SKAL ske.

En vigtig nuance er, at der skal et stort kcal underskud til at barbere et kg af om ugen, og det betyder også, at du godt kan nøjes med en del 100 kcal færre i underskud, og alligevel se resultater.

Med andre ord, du kan tillade dig at spise lidt mere, eller bevæge dig lidt mindre (hvad end du trænger mest til) og fortsat se fremgang – blot en anelse langsommere end hidtil! 🙂

 

#3 Det stopper ikke med at virke

Og sidst men ikke mindst – super vigtigt, at du forstår, at det stopper ikke med at virke, hvis først det virker….. OG hvis du fortsætter med at gøre det, du gør.

Sagt med andre ord: Når dit vægttab går i stå, så er det typisk fordi, at du ikke længere helt gør det, som du har gjort hele tiden.

For nogen er det fordi, at de bevæger sig lidt mindre igen

For andre er der begyndt at snige sig lidt flere ubevidste snacks ind

Måske lidt større portioner

Måske lidt mere weekend hygge

Måske du er gået fra at veje alt, til slet ikke at veje noget?

Måske lidt af ale sammen faktisk?

Uanset hvad det er – så hvis du har set et effektivt fedttab i en periode, så vil det ikke stoppe med at virke – worstcase, hvis du gør ALT fuldstændig identisk, som en anden maskine, så ville det gå lidt langsommere, pga. jo flere kg du smider, og jo bedre form du kommer i, jo færre kcal forbrænder din krop fx under dagligdags aktiviteterne, fordi det simpelthen ikke er lige så hårdt for den mere.

Men din forbinding regulerer sig ikke i sådan et omfang, at du lige pludselig stopper med at rykke dig, hvis du har været vant til at se stabil fremgang!

Vi håber du kunne bruge de her 3 tips til noget, og det kan hjælpe dig mod at fortsætte den god start, som du garanteret har haft indtil videre i dit vægttab.

Hvis du har brug for hjælp til dit vægttab, så husk du altid kan hive fat i os på instagram under @jonasjonesvalintin, eller skrive dig op på vores hjemmeside, og så kan du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit vægttab også!